Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 12 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Podnikatelský záměr - vývoj docházkového systému
Indra, Jan ; Brauner, Roman (oponent) ; Heralecký, Tomáš (vedoucí práce)
Moje bakalářská práce bude obsahovat odborný popis tvorby webové aplikace, určené plánování rozpisů docházky pracovníků do zaměstnání. Zpracuji teoretická východiska, popis tvorby aplikace, marketingovou strategii prodeje a předpoklad finanční bilance, spojený s vývojem a zisky.
Směnný provoz a jeho vliv na kvalitu života
MRÁZOVÁ, Veronika
Pracovní proces je významná složka životního stylu každého člověka. V zaměstnání trávíme nemalou část našich životů. I proto je logické, že charakteristika povolání ovlivňuje kvalitu života. Tato práce je zaměřena na to, jak kvalitu života ovlivňuje směnnost práce. Ve směnném provozu pracuje celosvětově kolem 20 % všech pracujících, jedná se tedy o významnou část populace. Směnný provoz je pro některá odvětví nezbytný, například pro průmysl, zdravotnictví a složky integrovaného záchranného systému. Teoretická část práce vymezuje základní pojmy a informuje o výzkumech týkajících se práce v nepravidelném režimu, práce v noci a nedostatku spánku. Praktickou částí práce je vyhodnocení dotazníkového šetření mezi zaměstnanci Budějovického Budvaru, n.p., kteří pracují v různých směnných režimech. K šetření byl použit dotazník WHOQOL - BREF.
Harmonizace rodinného a pracovního života českých sester
Ledvinková, Karolína ; Jirkovský, Daniel (vedoucí práce) ; Dorková, Zlatica (oponent)
Bakalářská práce se zabývá velmi zásadní problematikou harmonizace rodinného a pracovního života českých sester. V teoretické části je zpracována tématika profese sestry a její náročnost, profesní role sestry, směnný provoz a jeho úskalí a také role ženy v rodině. Zejména je však rozebrán konflikt mezi pracovním a rodinným životem a možnosti, jak lépe tyto dva aspekty života sladit. Popsány jsou také dříve realizované studie týkající se rodiny a práce. Cíle: Cílem empirické části práce bylo zjistit, zda a v jaké míře zvládají sestry sladit rodinný život a svou práci ve směnném režimu. Dále bylo zkoumáno, zda partner pomáhá ženě s péčí o domácnost či děti a zda stále platí tradiční rozdělení rolí v domácnosti. Metody: Pro výzkum byl použit dotazník vlastní konstrukce doplněný o některé otázky z dříve realizovaných studií. Dotazník byl rozdán sestrám v Pardubické krajské nemocnici a.s. na lůžkových odděleních chirurgické a interní kliniky. Pro zpracování výsledků byl použit program Microsoft Excel a program Statistica CZ 12. Výsledky: Většina respondentů se domnívá, že je obtížné skloubit rodinný a pracovní život. Pouze 53,85 % dotázaných sester uvádí, že zvládají plnit rodinné a pracovní povinnosti bez problémů. Ostatní dotázaní respondenti uvedli, že práci sestry sice zvládají, ale na úkor rodiny....
Stravovací zvyklosti osob pracujících ve směnném provozu
KRATOCHVÍLOVÁ, Martina
Bakalářská práce obsahuje teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány základní složky stravy, velká část je věnována cirkadiánnímu rytmu a jeho vlivu na zdraví. Také jsou zmíněna zdravotní rizika spojená se směnným provozem. Dále je popsán hormon melatonin, který hraje důležitou roli během spánku. Cílem bakalářské práce bylo zmapovat stravovací zvyklosti osob pracujících ve směnném provozu. Výzkum byl zpracován pomocí kvalitativní metody. Sběr dat probíhal formou semistrukturovaného rozhovoru s předem připravenými otázkami a záznamů týdenních jídelníčků. Rozhovory byly provedeny s celkem deseti pracovníky ze zdravotnického zařízení, kteří pracují ve směnném provozu na dvanáctihodinové směny. Z výsledků vyplývá, že osoby pracující ve směnném provozu zařazují do stravy jako zdroj bílkovin nejčastěji maso a mléčné výrobky. Příjem bílkovin je větší během denní směny. Příjem sacharidů je nejčastěji získáván z pečiva a příloh, jež jsou součástí pokrmů. Konzumace luštěnin je zařazována do stravy zřídka. Během noční směny jsou konzumovány menší porce a příjem tekutin je větší během denní směny. Z jídelníčků od informantů jsme zjistili, že příjem vlákniny je nízký. Svačiny se nejčastěji skládají z ovoce, mléčných výrobků nebo pečiva s něčím. Z výzkumu se zjistilo, že nabídku obědů využívá malá část informantů, večeře jsou využívány minimálně. Také jsme se dozvěděli, že většina informantů konzumuje při noční směně pokrmy do půlnoci a do konce směny přijímají pouze tekutiny. Energetické nápoje nejsou důležitou součástí pitného režimu ve směnném provozu. Příjem kávy je větší během denní směny. Výsledky bakalářské práce mohou sloužit pro laickou i odbornou veřejnost. Součástí práce je vytvoření informativního letáku s doporučením stravovacích návyků.
Stress management a typy pracovní doby
KROUPOVÁ, Ivana
Tato bakalářská práce se zabývá tématem stress managementu a typů pracovní doby. Hlavním cílem této bakalářské práce je "zkoumání stresových faktorů a vlivu stresu v souvislosti s typy pracovní doby ve vybraném podniku, včetně návrhů na změny současného stavu stress managementu." Výzkum je založen na spolupráci s podnikem, který produkuje stroje pro automobilový a zdravotnický průmysl. Sběr dat byl proveden pomocí dotazníkového šetření, které bylo doplněno nestrukturovanými rozhovory se zaměstnanci podniku. Dotazník byl nasdílen pracovníkům směnného provozu a pracovníkům s pravidelnou či flexibilní pracovní dobou. Po analýze nasbíraných dat byly navrženy změny pro podnik týkající se dalšího zavádění stress managementu.
Směnný provoz jako jeden z faktorů ovlivňující kvalitu života všeobecných sester a zdravotnických záchranářů pracujících v intenzívní péči ve zdravotnickém zařízení
Kučera, David ; Jirkovský, Daniel (vedoucí práce) ; Haluzíková, Jana (oponent)
Záměrem práce Směnný provoz jako jeden z faktorů ovlivňující kvalitu života všeobecných sester a zdravotnických záchranářů pracujících v intenzivní péči ve zdravotnickém zařízení bylo zjistit, zda a do jaké míry, ovlivňuje výkon práce ve směnném provozu kvalitu spánku respondentů, a jak se zmíněná kvalita spánku odráží v celkovém hodnocení kvality života účastníků šetření. Bakalářská práce má tradiční strukturu. Teoretická část práce obsahuje výběr poznatků souvisejících se řešenou problematikou. Stručná pozornost je věnována biorytmům, spánku, charakteristice směnného provozu, pracovní zátěži, stresu, únavě apod. V empirické části bakalářské práce jsou prezentovány informace o vlastním výzkumném šetření a jeho hlavních výsledcích. Vlastní šetření proběhlo formou dotazníkového šetření (dotazník sestával ze tří standardizovaných dotazníků doplněných o anamnestické sociálně - demografické údaje respondentů). Dotazníky byly zadány ve třech pražských nemocnicích. Zkoumaný vzorek měl 114 dotazovaných. Výsledky vlastního šetření jsou prezentovány v rozsáhlých tabelárních přehledech doplněných komentářem. V kapitole diskuse jsou diskutovány výsledky vlastní práce ve vztahu k dříve stanoveným hypotézám a prezentovány výsledky 425 statistických analýz. Závěrem lze konstatovat, že se významně negativní vliv směnného...
Podnikatelský záměr - vývoj docházkového systému
Indra, Jan ; Brauner, Roman (oponent) ; Heralecký, Tomáš (vedoucí práce)
Moje bakalářská práce bude obsahovat odborný popis tvorby webové aplikace, určené plánování rozpisů docházky pracovníků do zaměstnání. Zpracuji teoretická východiska, popis tvorby aplikace, marketingovou strategii prodeje a předpoklad finanční bilance, spojený s vývojem a zisky.
Racionalní výživa zdravotníků při práci ve směnném provozu
Hillová, Dagmar ; Nováková, Alena (vedoucí práce) ; Marková, Eva (oponent)
HILLOVÁ, Dagmar: Racionální výživa zdravotníků při práci ve směnném provozu. [Bakalářská práce]. Univerzita Karlova v Praze. 1 lékařská fakulta; Nutriční terapeut. Vedoucí práce: Mgr. Alena Nováková. Praha, 2017, 46s. Bakalářská práce pojednává o racionálním stravování zdravotníků, kteří pracují ve směnném provozu. V teoretické části jsou popsané zásady racionální výživy s ohledem na střídající se denní a noční služby, vliv nesprávných stravovacích návyků na pracovní výkon a na zdraví jedince. Práce je zaměřená nejenom na výživu, ale také na aspekty, které s výživou úzce souvisí, jako kouření a pravidelná fyzická aktivita. Cílem práce bylo zjistit nedostatky ve stravovacích návycích a následně navrhnout možné efektivní řešení pro praxi, s ohledem na finanční možnosti zdravotnických zařízení. Zvolený problém byl řešen kvantitativným výzkumem s využitím dotazovací metody. Dotazník se přímo dotýkal jednotlivých aspektů racionální výživy, kouření, sportovní aktivity a také vlastního postojů ke zdraví a výživě. Zjištěná data byla následně graficky a numericky zpracována do grafů a bylo provedeno porovnání na základě věku respondentů a státu, ve kterém působí (Slovenská nebo Česká republika). V práci byla navrhnuta možná řešení z hlediska prostoru a času určeného ke stravování, vzdělávaní personálu v...

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 12 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.